Elders online mediteren

Mocht je bij Bright Dharma niet vinden wat je zoekt: hieronder een aantal tips voor Nederlandstalige en Engelstalige online meditatie-mogelijkheden.

Nederlands

30 Now

30 Now is een meditatieplatform met live lezingen, meditaties en een 30 dagen programma voor beginners.

Amsterdam Inzichtmeditatie

Amsterdam Inzichtmeditatie organiseert regelmatig online activiteiten via Zoom. Zie de agenda op de website voor het actuele aanbod.

Mindfulness Nu

Mindfulness Nu is een wekelijkse online vipassana-sangha op woensdag met begeleiding van Peter Baert.

Vipassana Leiden

De wekelijkse dinsdagavond-sangha van Vipassana Leiden is een keer in de twee weken online via Zoom. Voor de meest actuele informatie zie de website.

Abhidhamma studie

Abhidhamma-cursus via Zoom met Bianca Vermeij, Helena Pauptit en gastleraren (abhidhamma is het Pali-woord voor boeddhistische psychologie; enige voorkennis van de abhidhamma wordt aangeraden).

Engels

Maandelijkse metta

Iedere derde zondag van de maand is er via Zoom mettameditatie met de Amerikaanse non Zr. Viranani. Als Zr. Viranani niet aanwezig kan zijn, wordt de meditatie begeleid door een van de ervaren begeleiders uit de sangha’s waar zij in Nederland lesgeeft.

De organisatie is in handen van diverse Nederlandse sangha’s.
Tijdstip: 9.00-10.30 uur.
Aanmelden: via dit Google formulier.
Meer info kun je aanvragen via mettavipassana20@gmail.com.

Insight Meditation Center

Insight Meditation Center is een vipassana-sangha in Californië. Ze zijn tijdens de Corona-pandemie begonnen met online meditatie-bijeenkomsten (via Zoom en YouTube) en hun intentie is om dit te blijven doen in de toekomst.

Introductiecursus inzichtmeditatie:

Gil Fronsdal (een gerespecteerde Amerikaanse meditatie-leraar) behandelt in een serie van negen YouTube filmpjes de basis van Inzichtmeditatie (mindfulness): https://www.youtube.com/watch?v=TALTfUxelAc&list=PLq_lRuaNj50Nm-SRxYPFSTyTtyvdq3QHm.

Voor het overige aanbod bekijk de volledige agenda van IMC.

Let op het tijdsverschil: Nederland loopt 9 uur voor op Californië (dus als het in Californië 10 AM is, is dat 19u in Nederland).

IMS

Insight Meditation Society (IMS) heeft een divers aanbod van online meditatie-bijeenkomsten en online retraites. IMS is gelokaliseerd in Massachusetts (VS). Let op het tijdsverschil: Nederland loopt 6 uur voor op Massachusetts (dus als het in Massachusetts 10 AM is, is dat 16u in Nederland).

Spirit Rock

Spirit Rock in Californië heeft ook een divers aanbod van online meditatie-bijeenkomsten en online retraites. Let op het tijdsverschil: Nederland loopt 9 uur voor op Californië (dus als het in Californië 10 AM is, is dat 19u in Nederland).

Online mediteren bij Bright Dharma