Vrouw achter laptop tijdens kerst

Voor wie: iedereen
Data: woensdag 22 en 29 december 2021 en 5 januari 2022
Tijd: 20.00 – 21.00 uur
Taal: Nederlands
Begeleiding: Marjolein Janssen
Via: Zoom (online)
Aanmelden: via het aanmeldformulier

Meer info:
Ken je dat gevoel dat je rond kerst en nieuwjaar niet zoveel rustmomenten hebt? Vaak zijn er sociale verplichtingen met familie en vrienden en natuurlijk de nieuwjaarsborrel van het werk. Om een paar rustpunten in deze periode te brengen organiseert Bright Dharma drie bijeenkomsten in december en januari. Hier kun je, samen met gelijkgestemden, tijd aan jezelf besteden middels meditatie en onderdompeling in de Dharma.

Tijdens de avonden doen we meditaties die ons helpen ontspannen en bij onszelf te komen. De begeleider zal ook wat delen over de Dharma (de leer van de Boeddha). En er is tijd om uit te wisselen en vragen te stellen.

Je hoeft niet iedere avond aanwezig te zijn, de avonden zijn afzonderlijk van elkaar te volgen.

Boeddha met kaarsjes

Georganiseerd door Insight Meditation Center

Voor wie: iedereen
Datum: Zaterdag 8 januari 2022
Tijd: 18.30 – 21.30 uur*
Taal: Engels
Begeleiding: Marjolein Janssen, Dawn Neal and Johnathan Woodside
Via: Zoom (online)
Zoom-link: https://us02web.zoom.us/j/88546753859
Aanmelden: niet nodig, “vrije inloop”

Meer info:
As part of a wise and happy life, the Buddha encourages us to cultivate skillful effort in four ways: to prevent the arising of unwholesome mental conditions, and to abandon them; to foster the arising of wholesome mental conditions, and to encourage them to flourish. In this daylong, we will explore these cultivations, –known as the four great efforts — through guided meditations, Dharma talks, and discussion.


* Dit is onderdeel van een meditatiedag in Californië. De dag duurt tot 00.30u NL tijd, maar je bent van harte welkom om alleen het eerste deel van de dag te volgen, zo lang, of kort, als je wilt.