Nieuws:

Vanaf de zomer van 2020 is Bright Dharma voor onbepaalde tijd op sabbatical. Gedurende deze tijd zullen er geen activiteiten gegeven worden via Bright Dharma. Het is nog niet duidelijk wanneer er weer activiteiten zullen zijn; dit kan 6 maanden zijn, maar ook een jaar of langer.

Als er weer activiteiten georganiseerd worden zullen deze via de website en de nieuwsbrief bekend gemaakt worden. Indien je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Online sangha

Bright Dharma is een Nederlandstalige online sangha (een sangha is een meditatiegroep) voor inzichtmeditatie, ook wel vipassana-meditatie genoemd. Net als bij een gewone sangha, zoals je die in de meeste grotere steden kunt vinden, kun je meditatie-activiteiten volgen bij Bright Dharma. Je hoeft er alleen niet je huis voor uit! Ook als je op reis bent of in het buitenland verblijft kun je nog steeds je meditatiebeoefening laten ondersteunen door de sangha-bijeenkomsten.

Introductiecursus Inzichtmeditatie - Bright Dharma online mediteren

We komen samen in een online omgeving (via videochat) om onder begeleiding te mediteren. De begeleiding wordt verzorgd door meditatiebegeleiders, meditatieleraren of ervaren mediteerders. 

Regelmatig worden er, via het videochat-programma Zoom,  introductiecursussen aangeboden en ook zijn er diverse bijeenkomsten en groepen voor diegenen die al ervaring met meditatie hebben.

Ontstaan van Bright Dharma

Bright Dharma is ontstaan in december 2017 toen oprichtster Marjolein Janssen begon met het aanbieden van online meditatieactiviteiten. Eerst nog zonder naam en zonder officiële website en sinds januari 2019 via Bright Dharma in samenwerking met andere begeleiders

Visie

Bright Dharma heeft als doelstelling het ondersteunen van individuen in de richting van meer liefde, vriendelijkheid, geluk, wijsheid, heilzaamheid en vrijheid.
Bright Dharma doet dit door het boeddhistisch gedachtegoed en boeddhistische meditatie beschikbaar te stellen aan iedereen die daar naar op zoek is, ongeacht leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit, huidskleur, niveau van meditatie-ervaring, etc., middels meditatiegroepen en -cursussen en op verzoek ook middels persoonlijke begeleiding van individuen.