Online inzichtmeditatie

Je bent welkom bij Bright Dharma! Een plek waar je online kunt mediteren, en bij gelegenheid ook in-persoon. De meeste meditatie-activiteiten worden begeleid door oprichtster Marjolein Janssen.

Bright Dharma heeft haar wortels in inzichtmeditatie, ook wel vipassana-meditatie genoemd. Vipassana-meditatie is een boeddhistische meditatievorm, die vooral in de zuidelijke landen van Aziƫ wordt beoefend, zoals Thailand, Sri Lanka en Myanmar.

Introductiecursus Inzichtmeditatie - Bright Dharma online mediteren

Voor beginners en gevorderden

Regelmatig bieden we online introductiecursussen voor beginners aan. Ook zijn er verdiepende cursussen en bijeenkomsten voor diegenen die al ervaring met meditatie hebben.

Ontstaan van Bright Dharma

De wortels van Bright Dharma ontstonden in december 2017 toen oprichtster Marjolein Janssen begon met het aanbieden van online meditatieactiviteiten. Eerst nog zonder naam of officiƫle website, en sinds januari 2019 via Bright Dharma.

Visie

Bright Dharma heeft als doelstelling het ondersteunen van individuen in de richting van meer liefde, vriendelijkheid, geluk, wijsheid, heilzaamheid en vrijheid. Bright Dharma doet dit door het boeddhistisch gedachtegoed en boeddhistische meditatie beschikbaar te stellen aan iedereen die daar naar op zoek is; ongeacht leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit, huidskleur, niveau van meditatie-ervaring, etc.. Door het aanbieden van meditatiegroepen en -cursussen en op verzoek ook middels persoonlijke begeleiding van individuen.