De meditatiebegeleiding wordt voornamelijk verzorgd door Marjolein Janssen, oprichtster van Bright Dharma. Hieronder meer informatie over Marjolein.

Marjolein Janssen

Meditatiebegeleiding door Marjolein Janssen

Marjolein Janssen mediteert sinds 2011. Zij heeft sindsdien vele (lange) retraites gedaan in Nederland, de Verenigde Staten en Myanmar. In Myanmar is zij voor een periode ingetreden geweest als boeddhistische non.

Ze beoefent meditatie in de inzichttraditie, ook wel vipassana genoemd. Haar leraren zijn de Birmese monnik Sayadaw U Tejaniya, en de Westerse leraren Andrea Fella, Susie Harrington, Carol Wilson en Gil Fronsdal.

Ze deelt de dharma (het boeddhistische pad) vanuit de wens bij te dragen aan meer geluk, heilzaamheid, vrede en vrijheid in ieders hart. In haar begeleiding geeft ze vaak een praktische inslag aan boeddhistische concepten en ideeën. Op die manier zijn de meditatietechnieken en de leer van de Boeddha direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Marjolein heeft een bachelor in Sociale Psychologie1. Daarnaast is ze afgestudeerd aan de Hakomi Comprehensive Training2. Ze is een gecertificeerd Buddhist Eco-Chaplain3. En momenteel volgt zij een opleiding tot retraite-begeleider bij het Insight Retreat Center in Californië. En tot Nature Retreat teacher bij Susie Harrington, Gil Fronsdal en anderen.

Haar leven draait naast haar passie, het delen van de Dharma, ook om verdere beoefening en verdieping van haar boeddhistische pad.

Marjolein begeleidt in het Nederlands voornamelijk online meditatie; o.a. bij 30NOW, Bright Dharma en Amsterdam Inzichtmeditatie. In het Engels begeleidt ze meditatie bij de Insight Meditation Community of Richmond, en het Insight Meditation Center in Californië. Ze woont in Richmond, Virginia.

“Toen ik in aanraking kwam met de Dharma voelde ik een diepe verbinding. De wijsheid van de boeddhistische leer inspireert mij elke dag. Ik voel me dankbaar dat ik daar iets van kan doorgeven door het delen van mijn ervaringen en inzichten met anderen.”

1 Sociaal psychologen bestuderen de omstandigheden waaronder gedachten, gevoelens en gedragingen opkomen en hoe deze variabelen sociale interacties beïnvloeden.

2 Hakomi Mindful Somatic Psychology maakt gebruik van lichaamsgerichte technieken om cliënten te helpen toegang te krijgen tot en te werken met diepgewortelde denk- en gedragspatronen. Het richt zich op het huidige moment en maakt gebruik van technieken zoals het volgen van gewaarwordingen en emoties in het lichaam, en het onderzoeken van overtuigingen en gedragingen door zachtaardig, medelevend onderzoek.

3 Buddhist Eco-Chaplains ondersteunen anderen in het creëren of verstevigen van een gezonde en compassionele relatie met de natuur.