Tijdens Thema-avonden gaan we dieper in op een onderwerp. Thema’s kunnen zijn “omgaan met emoties”, “mediteren met lichamelijke pijn”, “open gewaarzijn”, “liefdevolle vriendelijkheid”, enzovoort.

Gedurende een gebruikelijke Thema-avond legt de begeleider wat uit over het onderwerp en gaan we mediteren. De meditaties zijn daarbij vaak gericht op het thema. Daarnaast komen er eventueel specifieke oefeningen aan bod, of worden er speciale meditatietechnieken uitgelegd (dit is afhankelijk van het thema). Er zal ook ruimte zijn voor uitwisseling, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Praktisch

De Thema-avonden zijn iedere eerste donderdag van de maand. Tenzij dat valt in een schoolvakantie of op een feestdag, dan proberen we de Thema-avond naar de eerstvolgende beschikbare donderdag te verplaatsen. Zie de agenda voor de exacte data en de thema’s die behandeld worden.

Tijd: 19.30-21.30 uur.
Bijdrage: op basis van dana (=een vrijwillige bijdrage).*
Begeleiding: zie de agenda voor wie de specifieke avond begeleidt.
Videochat-programma: Zoom (lees de instructies voor Zoom).

Kijk in de agenda voor de actuele data van deze avonden en de thema’s die behandeld worden op die avonden.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.

Thema-avonden Bright Dharma - Online mediteren vipassana

* Instructies over hoe je dana kunt geven aan de begeleider worden per e-mail naar de deelnemers opgestuurd voor, tijdens of na de meditatie-activiteit. Meer informatie over dana (vrijgevigheid) vind je hier).