Mediteren in een groep is ondersteunend

Mediteren in een groep kan erg ondersteunend zijn bij het onderhouden van een regelmatige meditatie-beoefening. Het stimuleert ons om te mediteren en de energie van de groep werkt vaak positief door in onze eigen beoefening.
 
Tijdens de Doorlopende meditatiegroep vertelt de begeleider iets interessants en/of praktisch over de meditatiebeoefening of de Dharma (de leer van de Boeddha). Daarna wordt er gezamenlijk zit- en loopmeditatie beoefend, en eventueel een korte metta-meditatie (liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie). Aan het eind van de avond is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Praktisch

Woensdagavond (wekelijks)

M.u.v. schoolvakanties en feestdagen – check de agenda voor de exacte data.
Tijd: 19.30-21.30 uur.
Bijdrage: op basis van dana (=een vrijwillige bijdrage).*
Begeleiding: zie de agenda voor wie de specifieke avond begeleidt.
Videochat-programma: Zoom (lees de instructies voor Zoom).

De Doorlopende meditatiegroep is voor mensen die al enige ervaring met meditatie hebben (vipassana of een andere vorm van boeddhistische meditatie, of mensen met mindfulness-ervaring).

Aanmelden

Er zijn twee mogelijkheden:

Daarnaast ben je van harte welkom om een keer te komen uitproberen, meld je aan via info@brightdharma.nl.

Zie de agenda voor de data voor de wekelijkse doorlopende groep en andere activiteiten.

Doorlopende groep - Bright Dharma online inzicht meditatie sangha

* Instructies over hoe je dana kunt geven aan de begeleider worden per e-mail naar de deelnemers opgestuurd voor, tijdens of na de meditatie-activiteit. Meer informatie over dana (vrijgevigheid) vind je hier).