Bianca Vermeij - Begeleider bij Bright Dharma - Online meditatie

Na een reis naar Nepal is Bianca in 1997 begonnen met een cursus boeddhisme en meditatie in Amsterdam. Het was voor haar duidelijk dat zij haar richting gevonden had.

De eerste jaren heeft zij concentratiemeditatie beoefend; toen ervaarde ze dat voor haar de sleutel lag in het aandachtig gewaarzijn. Daarom is zij vipassana-meditatie gaan beoefenen (lees in dit artikel over het verschil tussen concentratiemeditatie en vipassana-meditatie). Sinds die tijd heeft zij les gehad en retraites gevolgd bij o.a. Ven. Vivekananda, Jotika Hermsen, Carol Wilson, Christina Feldman en Ven. Sujiva. Zij heeft ook een paar jaar studieweken boeddhistische psychologie (Abhidhamma) gevolgd bij de eerwaarde Prof. U Nandamala uit Birma.

De laatste jaren geeft zij haar ervaringen en wat ze geleerd heeft door. Sinds 2008 geeft Bianca meditatiecursussen, meditatiebegeleiding en introducties over Abhidhamma.

“Ik ben nog steeds gefascineerd door de menselijke geest en de mogelijkheden van de geest om zich te blijven ontwikkelen. Ik heb een groot vertrouwen in deze vorm van meditatie. Ook doordat ik mijn oude niet-helpende patronen langzamerhand zie veranderen en nieuwe patronen die meer geluk brengen zie ontstaan. De heldere visie en richtlijnen van de Boeddha zijn een blijvende inspiratie voor mijn meditatie, mijn ontwikkeling en het dagelijkse leven.”