Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verdiepingscursus: De Vier Edele Waarheden

7 april @ 19:30 - 21:30

Verdiepingscursus: De Vier Edele Waarheden - Online mediteren

Op dinsdag 7 april start de verdiepingscursus “De Vier Edele Waarheden”.

Toen de Boeddha een keer werd gevraagd om uit te leggen wat hij onderwees, antwoordde hij kort en krachtig: ‘lijden en het einde van lijden’. Zo simpel is dat. Maar er is natuurlijk meer te vertellen. En dat deed hij toen hij zijn inzichten deelde met zijn oude vrienden die ook op zoek waren naar verlichting. In deze eerste leerrede zette hij de Vier Edele Waarheden uiteen: er is lijden, er is een oorzaak voor het lijden, er is het einde van het lijden en er is een weg naar het einde van het lijden. Deze waarheden vormen het hart van de Dhamma (de leer van de Boeddha) en geven de diagnose, de oorzaak en het medicijn tegen ongemak, stress en ongeluk (ook wel lijden genoemd).

Kennis van de Vier Edele Waarheden geeft je een basis voor meditatie en verdiept het inzicht waarom we mediteren. Ook geeft het een context voor de oefening in het dagelijks leven. Meditatie is immers maar één aspect van ons bestaan; veel meer uren brengen we door in het leven van alledag.

In deze verdiepingscursus wordt elke avond één van de Edele Waarheden behandeld, verder oefenen we samen, is er uitwisseling over onze ervaringen en krijg je een huiswerkopdracht.

Er zijn vier bijeenkomsten op dinsdagavonden. Het is belangrijk dat je er elke keer bij kunt zijn. Deze verdiepingscursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

 

Praktisch

Data: dinsdag 7, 14, 21 en 28 april
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Bijdrage: op basis van dana (=een vrijwillige bijdrage)*
Begeleiding: Riët Aarsse
Videochat-programma: Zoom (lees de instructies voor Zoom)

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier:
AANMELDEN

Lees meer over de Verdiepingscursussen in het algemeen:
LEES MEER

* Instructies over hoe je dana kunt geven aan de begeleider worden per e-mail naar de deelnemers opgestuurd voor, tijdens of na de meditatie-activiteit. Meer informatie over dana (vrijgevigheid) vind je hier).

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

via Zoom

Organisator

Bright Dharma
Sluit Menu