Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond: Eerlijkheid

9 januari @ 19:30 - 21:30

Thema-avond bij Bright Dharma - online mediteren

Algemeen

De maandelijkse Thema-avond wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur (behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen). Tijdens de avond verdiepen we ons in een thema, deze maand “Eerlijkheid”.

Eerlijkheid

We kennen allemaal wel de uitdrukking “eerlijkheid duurt het langst” als uitdrukking van moreel, ethisch gedrag. Eerlijkheid is een van de perfecties of paramita’s, de kwaliteiten in ons die we kunnen ontwikkelen in onze meditatie en in het dagelijks leven. Waarheid of waarachtigheid is in het boeddhisme belangrijk: de waarheid over hoe menselijk lijden (dukkha) tot stand komt en hoe zij verdwijnt.

Hoe kunnen we oprecht blijven in deze tijd van een constante stroom van nep-nieuws, halve waarheden of regelrechte leugens in de media? Waarachtigheid is een uitdaging, erkenning geven aan “dit is wat er is”. We kunnen oefenen om op een milde, eerlijke en open manier naar onszelf te kijken, naar onze intenties, onze verlangens, de keuzes die we maken.

Door onze beoefening in opmerkzaamheid gaan we de dingen beter zien zodra ze opkomen. Er ontstaat begrip wat juist is, onderscheid wat rust, vreugde en harmonie brengt en wat lijden veroorzaakt.

Praktisch

Datum: 9 januari
Tijd: 19.30-21.30 uur
Bijdrage: op basis van dana (=een vrijwillige bijdrage).*
Begeleiding: Anneke Breedveld
Videochat-programma: Zoom (lees de instructies voor Zoom)

De Thema-avonden zijn voor mensen die al enige ervaring met meditatie hebben (vipassana of een andere vorm van boeddhistische meditatie, of mensen met mindfulness-ervaring).

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier:
AANMELDEN

Lees meer over de Thema-avonden in het algemeen:
LEES MEER

* Instructies over hoe je dana kunt geven aan de begeleider worden per e-mail naar de deelnemers opgestuurd voor, tijdens of na de meditatie-activiteit. Meer informatie over dana (vrijgevigheid) vind je hier).

Gegevens

Datum:
9 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

via Zoom

Organisator

Bright Dharma
Sluit Menu