Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond: Ethiek (sila)

7 mei @ 19:30 - 21:30

Thema-avond over ethiek (sila) bij Bright Dharma online meditatiesangha

Algemeen

De maandelijkse Thema-avond wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur (behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen). Tijdens de avond verdiepen we ons in een thema, deze maand: ethiek (sila).

Ethiek (sila)

Het lijkt erop dat we op dit moment in een tijd leven waarop moraliteit, ethiek niet zoveel waard is. Uit het oog verloren waar het in het leven eigenlijk omgaat. We zijn vergeten dat we allemaal afhankelijk zijn van elkaar, verbonden zijn aan elkaar en aan elkaar gelijk.

In het boeddhisme wordt er net als in andere levensbeschouwingen ruime aandacht gegeven aan ethiek. De Boeddha omschreef een ethisch leven als een oprechte toewijding aan lichamelijke handelingen van goedheid, verbale handelingen van goedheid en mentale handelingen van goedheid. Je zou het ook eerbied voor het leven kunnen noemen: geen schade berokkenen. In het boeddhisme wordt deze eerbied voor alle leven deugd of moraliteit genoemd en wordt als fundamenteel beschouwd; de basis voor onze spirituele ontwikkeling.

Praktisch

Datum: donderdag 7 mei
Tijd: 19.30-21.30 uur
Bijdrage: op basis van dana (=een vrijwillige bijdrage).*
Begeleiding: Anneke Breedveld
Videochat-programma: Zoom (lees de instructies voor Zoom)

De Thema-avonden zijn voor mensen die al enige ervaring met meditatie hebben (vipassana of een andere vorm van boeddhistische meditatie, of mensen met mindfulness-ervaring).

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier:
AANMELDEN

Lees meer over de Thema-avonden in het algemeen:
LEES MEER

* Instructies over hoe je dana kunt geven aan de begeleider worden per e-mail naar de deelnemers opgestuurd voor, tijdens of na de meditatie-activiteit. Meer informatie over dana (vrijgevigheid) vind je hier).

Gegevens

Datum:
7 mei
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

via Zoom

Organisator

Bright Dharma