Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond: Geweldloos samenleven

5 maart @ 19:30 - 21:30

Thema-avond bij Bright Dharma - online mediteren

Algemeen

De maandelijkse Thema-avond wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur (behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen). Tijdens de avond verdiepen we ons in een thema, deze maand “Geweldloos samenleven”.

 

Geweldloos samenleven

Samenleven in deze tijd is een uitdaging. In een wereld die steeds voller en drukker wordt dreigen conflicten meer naar de oppervlakte te komen. Dit vraagt van ieder van ons veel wijsheid en compassie om toch geweldloos te kunnen samenleven en te blijven ervaren dat ieder ander hetzelfde wenst als jij en ik: geluk, vrijheid, vrede, rust. De boeddha heeft ons in zijn leringen vele handvatten gegeven om te oefenen met geweldloosheid. Zowel op intra-persoonlijk als ook op inter-persoonlijk vlak.

Op deze avond gaan we onderzoeken welke handvatten er zijn en wat passend is voor ieder van ons in ons eigen leven. We maken ze daarbij hanteerbaar en toepasbaar. Geweldloosheid begint klein, bij jezelf, in dit moment.

Praktisch

Datum: 5 maart
Tijd: 19.30-21.30 uur
Bijdrage: op basis van dana (=een vrijwillige bijdrage).*
Begeleiding: Mirjam Schild
Videochat-programma: Zoom (lees de instructies voor Zoom)

De Thema-avonden zijn voor mensen die al enige ervaring met meditatie hebben (vipassana of een andere vorm van boeddhistische meditatie, of mensen met mindfulness-ervaring).

Aanmelden

Deze thema-avond is geannuleerd vanwege gezondheidsredenen. Je kunt je niet aanmelden.

Lees meer over de Thema-avonden in het algemeen:
LEES MEER

* Instructies over hoe je dana kunt geven aan de begeleider worden per e-mail naar de deelnemers opgestuurd voor, tijdens of na de meditatie-activiteit. Meer informatie over dana (vrijgevigheid) vind je hier).

Gegevens

Datum:
5 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

via Zoom

Organisator

Bright Dharma