Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Introductiecursus Inzichtmeditatie

9 maart @ 20:00 - 22:00

Introductiecursus Inzichtmeditatie - Bright Dharma online mediteren

“Het is de impliciete belofte dat ons lijden opgeheven kan worden dat velen van ons tot de beoefening van meditatie brengt.” ~ Amy Schmid, Amerikaanse auteur en mediteerder

We komen allemaal ongemak, stress, irritatie, verdriet en andere moeilijke emoties tegen in ons leven. Door inzichtmeditatie (ook wel vipassana genoemd) leer je met meer gemak om te gaan met onaangename emoties of gevoelens. Meditatie maakt je veerkrachtiger, verdraagzamer en maakt dat je je beter kunt openen voor het leven.

Tijdens de introductiecursus leer je de meditatietechniek die typerend is voor vipassana-meditatie. Bij deze vorm van meditatie observeren we zonder oordeel wat zich voordoet bij onze vijf zintuigen en in de geest.
Lees meer…

 

Opbouw

Er zijn zes bijeenkomsten op maandagavonden. Het is belangrijk dat je er elke keer bij kunt zijn, aangezien iedere bijeenkomst voortbouwt op de vorige. Het huiswerk zal voornamelijk bestaan uit het opbouwen van een regelmatige (dagelijkse) meditatieroutine, in het begin 10 minuten en opbouwend naar 30 minuten. Ook worden aanwijzingen gegeven om meditatie in het dagelijks leven te integreren. Incidenteel zal er nog ander huiswerk zijn, wat verder weinig tijd in beslag zal nemen. 

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

 

Praktisch

Data: maandag 9, 16, 23 en 30 maart, 6 en 20 april (tijdens tweede Paasdag (maandag 13 april) is er geen bijeenkomst)
Tijd: 20.00-22.00 uur
Bijdrage: op basis van dana (=een vrijwillige bijdrage)*
Begeleiding: Marjolein Janssen
Videochat-programma: Zoom (lees de instructies voor Zoom)

LEES MEER   AANMELDEN

* Instructies over hoe je dana kunt geven aan de begeleider worden per e-mail naar de deelnemers opgestuurd voor, tijdens of na de meditatie-activiteit. Meer informatie over dana (vrijgevigheid) vind je hier).

Gegevens

Datum:
9 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

via Zoom

Organisator

Bright Dharma
Sluit Menu