Bij Bright Dharma kun je deelnemen aan online meditatie activiteiten.

Introductiecursus inzichtmeditatie

Tijdens deze cursus leer je de basis van inzichtmeditatie, ook wel vipassana-meditatie genoemd. Ook doe je basiskennis op over het boeddhisme. De insteek van de cursus is om je praktische handvatten te geven voor je dagelijks leven. Bijvoorbeeld om beter om te gaan met stress en (moeilijke) emoties. Daarnaast kan meditatie een rustgevend en ontspannend effect hebben.

Introductiecursus Inzichtmeditatie - Bright Dharma online mediteren
Doorlopende groep - Bright Dharma online inzicht meditatie sangha

Doorlopende groep

Tijdens de wekelijkse en maandelijkse meditatiegroepen vertelt de begeleider iets interessants en/of praktische over de meditatiebeoefening of de Dharma (de leer van de Boeddha). Daarna beoefenen we gezamenlijk zit- en loopmeditatie, en eventueel een korte metta-meditatie. Aan het eind van de avond is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Verdiepingscursussen

Tijdens verdiepingscursussen gaan we aan de slag met een thema. De verdieping in een thema, bijvoorbeeld “meditatie in het dagelijks leven”, “de vier brahmavihara” of “de vier grondslagen van opmerkzaamheid”, biedt ons de mogelijkheid tot meer verrijking en ondersteuning van onze vipassana-meditatie.

De vier brahmavihara - Bright Dharma online mediteren
Sluit Menu