Tijdelijk zijn er geen activiteiten

Vanaf de zomer van 2020 is Bright Dharma op sabbatical, derhalve zijn er tijdelijk geen activiteiten. In mei 2021 zullen de eerste activiteiten weer starten. Meer details worden rond maart/april vermeld op de website en in de nieuwsbrief. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.

Bij Bright Dharma kun je deelnemen aan Nederlandstalige online meditatie-activiteiten.

Kennismakingsavond online mediteren bij Bright Dharma

Kennismakingsavond

Tijdens de kennismakingsavond kun je onderzoeken of het wat voor je is om een introductiecursus inzichtmeditatie (vipassana-meditatie) te volgen en ook of het wat voor je is om dat online te doen.
De meditatiebegeleider vertelt wat over inzichtmeditatie en het boeddhisme en er zal een korte meditatie zijn om eens te ervaren hoe dat is. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Introductiecursus inzichtmeditatie

Tijdens de introductiecursus leer je de basis van inzichtmeditatie, ook wel vipassana-meditatie genoemd. Ook doe je basiskennis op over het boeddhisme. De insteek van de cursus is om je praktische vaardigheden te geven om met de wisselvalligheden van het leven om te gaan en daarnaast krijg je handvatten aangereikt voor de integratie van meditatie in je dagelijks leven.

Introductiecursus Inzichtmeditatie - Bright Dharma online mediteren
Doorlopende groep - Bright Dharma online inzicht meditatie sangha

Doorlopende groep

Tijdens de wekelijkse meditatiegroep vertelt de begeleider iets interessants en/of praktische over de meditatiebeoefening of de Dharma (de leer van de Boeddha). Daarna beoefenen we gezamenlijk zit- en loopmeditatie, en eventueel een korte metta-meditatie (liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie). Aan het eind van de avond is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Verdiepingscursussen

Tijdens verdiepingscursussen gaan we aan de slag met een onderwerp. De verdieping in een onderwerp, bijvoorbeeld “meditatie in het dagelijks leven”, “de vier brahmavihara” of “de vier grondslagen van opmerkzaamheid”, biedt ons de mogelijkheid tot meer verrijking en ondersteuning van onze vipassana-meditatie.

De vier brahmavihara - Bright Dharma online mediteren